13 Mart 2017 Pazartesi

fondoten neden pütür pütür durur ?

Herkese merhaba 😊 sizden gelen sorulari yanitlamaya devam ediyorum. Bana sorulan bir diger soru ise fondoten cildimde neden pul pul duruyor ? Sorusu idi. Haydi başlayalım.
Oncelikle eger cildiniz fondoteni emmiyor, kusuyorsa pütür putur durmasi çok normal. Peki bir cilt neden fondoteni emmez ? Bunun birçok sebebi var aslında.
1) cildin nemsiz olması (kuru olmasi demiyorum, yagli ciltlerde çogu zaman nemsizdir)
2) kalitesiz fondoten
3) cilt tipine uymayan fondotenler
4) bakımsız ve peeling yapilmayan cilt (en önemlisi)


Gelelim çozumlere :)

1) Nemlendirme:
 mutlaka makyaj yapmaya baslamadan once cildinizi nemlendirmeniz gerekiyor. Fakat nemlendirici surdukten hemen sonra fondoten surerseniz kusması muhtemel. Fondoten surmeden en az 20 dakika once cildinize uygun nemlendirici ile nemlendirin. Cilt önce bu nemlendiriciyi emsin. Daha sonra parlamayi engellemesi ve kaliciligini arttirmasi amaciyla makyaj bazı uygulayabilirsiniz. Ancak bununda emilmesi icin yine 10 dakika kadar beklemek gerekiyor.  Daha sonra fondoteninizi uygulayabilirsiniz.

2) Cilt tipine uymayan fondoten:
Eger cildiniz kuruysa kuru ciltler için olan urunleri kullanmalisiniz. Her cilt tipine uygun fondotenlerin nemi size yeterli gelmeyecek ve kusmasina sebep olacaktir. Eger fondoteniz boyleyse. Elinizin uzerine döktugunuz fondotene bir miktar nemlendirici ilave edin, parmaginizla karistirin. Daha sonra cildinize uygulayin. Cildinizin daha nemli ve puruzsuz görünecek :))

3) Fırça mı? Sünger mi? Elle uygulamak mi ?
Eger yuzunuzde fondoteni kusma problemi varsa, el ile uygulamak bunu dahada arttiriyor. Boyle bir sorununuz varsa mutlaka fondoten fircasiyla uygulayin. Elinizin uzerine doktugunuz fondotene bir miktar nemlendirici karistirirak elinizle once yuzunuze sürüp, daha sonra ise fircayla dagitabilirsiniz 😊 daha puruzsuz durdugundan emin olabilirsiniz.

4) bakimsiz cilt:
Bir diger sebep ise bakimsiz cilt. Eger cildiniz bakimsizsa. Ölü deriler mevcut ve peeling yapmiyorsaniz. Fondotenin puruzsuz gorunmesini bekleyemezsiniz zaten 😊😊 bakim yapmaya bu yazidan sonra başlayin derim. Kuru ciltli oldugum icin buna uygun urunlerle bakim yapmaya dikkat ediyorum. Sizde cildinize uygun bakim yapmaya dikkat edin. Kuru ciltliler için bakim yazim icin linke tiklayabilirsiniz. Link
Bakım için en önemli adımlardan birisi peelingdir. Bu ara kullanıp aşk yaşadigim peeling nuxe markasinin hassas ciltler için olan gül özlü peelingi 😊 bu peelingi yaptıktan sonra nem maskesi yapıyorum ve cildim yumuşacık oluyor. Fondotende daha puruzsuz gorunuyor. Cildim canlanıyor, nemleniyor. Biraz daha kullandiktan sonra bu peelingin yazısını size ayrıca yazacagim.

Eğer denemek isterseniz. Eczanelerden ya da dermokozmetik sitelerden alabilirsiniz.
Peeling aşamasindan sonra yaptigim nem maskesini ise size daha önce anlatmıştım. O yazımıda şuraya bırakıyorum. Link


Benim cildimde surekli fondoten, bb krem tarzi urunleri kusuyor. Ve buna buldugum çozumler bunlardan ibaret. Olmazsa olmazlar: 1) fondotenden 20 dakika once nemlendirici sürmek
2) fondotene nemlendirici karistirmak
3) firçayla uygulamak
4) Haftada bir kere peeling yapmak

Eger cildinize uygun fondoten bulamadiysaniz. Bu ara keşfettigim nemlendiricili fondoteni onerebilirim.
yazısını okumak için linke tiklayabilirsiniz. Link


Okuduysanız aşagıya yorum birakmayı ve blogumu takibe almayı unutmayın. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere hoşçakalın...

20 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı olmuş nesim eline sağlık 👏😙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkurler canım begenmene sevindimm 😊😊

      Sil
  2. Çok bilgilendirici bi yazı olmuş canım.:-*

    YanıtlaSil
  3. Ben daha gençken böyle bloglar olsaydı keşke bende deneme yanılma yöntemlerini seçmezdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende deneme yanılma yoluyla buldum bu yöntemleri 🙈 kimse net bir çözüm vermedi banada

      Sil
  4. Çok güzel ve faydalı bir yazı olmuş. Fondöten kullanmaya yeni yeni başladım. Kendime göre bir renk, cilt tipime uygun olması derken bu işin cidden zor olduğunu anladım. Daha pul pul ne demek kusunca nasıl görünüyor anlamıyorum bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. puruzsuz durmuyorda sanki soyulmuş gibi duruyor :) yani kendi cildin gibi durmuyor birseyler sürüldügü belli oluyor canim. sende bu sorun yok demekki olsaydi kesin rahatsiz olurdun ve anlardin

      Sil
  5. Yorumlarını dikkate alacağım çok güzel olmuş yazı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkur ederimm begenmene sevindim 😊😊

      Sil
  6. Çok faydalı bir yazı olmuş ellerine sağlık^^

    YanıtlaSil
  7. Bilgilendirici bir yazı olmuş. Dediğiniz gibi ilk başta cildin bakımlı olması ve cildin yapısına uygun fondöten kullanılması lazım. 👍🏻

    YanıtlaSil
  8. Merhaba! :) Blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım. Sizide kendi bloguma beklerim. 💎 www.nurundelidolublogu.tk 💎

    YanıtlaSil
  9. Cildi nemlendirmek ve ölü derilerden arındırmak gerçekten çok önemli bitanemm :) Harika bir yazı olmuş canım emeğine sağlık <3 :)

    YanıtlaSil
  10. Ben fondöten ve ya kapatıcı hangisini kulandıysam iki üç saat sonra yüzüm kızarıyor ateşleniyor kararmaya başlıyorum neden acaba

    YanıtlaSil