8 Kasım 2016 Salı

Kil maskesi


Merhaba kızlar :) bugün size haftada bir kere t bölgemde kullandığım bir maskeden bahsetmek istiyorum. Aktarlardan kolayca uygun fiyata sahip olabileceğiniz "kil maskesi". Ancak kil maskesinin de çeşitleri var. Hangisini almam gerekiyor diyenler için çeşitlerinden bahsedeceğim.

Beyaz kil; Cildi rahatlatır ve yumuşatır.

Pembe kil; Özellikle donuk, yorgun ve canlılığını kaybetmiş ciltler için kullanılmaktadır. Pembe kilin en mükemmel bir cilt temizleme özelliği bulunmaktadır.

Pembe kil temizleyici niteliği olan, iyileştirici etkisiyle bilinen bir maddedir. Tendeki ışıltıya, gözeneklerin açılmasına, biriken yağ kalıntılarının temizlenmesinde yardımcı olmaktadır.

Kırmızı kil; Kuru ve hassas ciltler için kullanılır. Kırmızı kile rengini veren demir oksit içeren bakır tozlarıdır. Genelde demir eksikliğinden yakınan insanlarda kullanılır. Emilimi kolay olduğundan cildin renksiz görünümünü geri kazandırır.

Fransız kili; Mineral açısından zengin olduğundan cilt için en fazla tercih edilen kil türüdür. Fransız kili cildi temizleme, deri dökülmeleri gibi durumlara oldukça fayda gösterir.

Yeşil kil; Deri altındaki toksinleri ve iltihaplanmaları gideren özelliği ile yine en çok tercih edilen killer arasındadır. Özellikle sivilce problemi yaşayanlar yeşil kilin faydalarından yararlanarak sivilceleri yok etmektedir. Yeşil kil yağlı ciltlere iyi gelmektedir. Sarı kil yüzün katmanlı bölgelerine çözümdür.

Her çeşidini aktarlarda bulamayabilirsiniz. Ben sadece yeşil kil maskesini bulabildim mesela. Zaten bu maskeyi kullanmaktaki amacımda t bölgemdeki aşırı yağlanmanın önüne geçmekti.

Hangi cilt tipleri kullanmalı ?
Tüm karma cilt tipleri ve yağlı ciltler kullanabilir. Ancak karma ciltlilerin yalnızca t bölgesine uygulamasını tavsiye ediyorum.

Nasıl hazırlanır ?
Bir yemek kaşığı kili yeteri kadar su veya gülsuyu kullanılarak çamur haline getirilir.

Nasıl uygulanır ?
Uygulanmak isteyen bölgeye sürülüp, kuruyana kadar beklenir. Kuruduktan sonra yüzü yıpratmadan önce suyla ıslatıp, sonra çıkartma işlemi yapılır.

Faydaları nelerdir ?
Gözlemlediğim faydalarından bahsetmek daha doğru olacak. Kil, cildi temizler, sıkılaştırır ve besler, toksinleri atar, ciltteki yağ üretimini dengeler.

İşte benim haftada birkere uyguladığım kil maskem bu kadar. Diğer yazılarım için sağ taraftaki izleyiciler kısmından beni takibe alabilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere hoşçakalın...

1 yorum:

  1. Benim yaptığım çok güzel bir kil maskem var:
    1 tatlı kaşığı kil, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı zeytinyağı-kayısı yağı, buğday yağı- ekle. Yüz ve dekolteye sür. Kururken yıka. Gül suyu ile tonikle. Cilt çok güzel oluyor. Beyaz ki vardı ben de cildim kuru ve hassas kime önerdiysem süper oluyor. Kilin içine papatya,rezene gibi çiçek özleri de atarsanız cilt dinleniyor.

    YanıtlaSil