4 Ocak 2017 Çarşamba

uygun fiyatli ürünlerle kaliteli makyaj

Herkese merhaba :) geçtiğimiz günlerde instagram hesabımda sizin sorularınızı almış ve bir liste oluşturmuştum. Benden en çok uygun fiyatlı ürünlerle makyaj yazısı istendi. O yüzden ilk olarak bu konuyla ilgili yazı yazmaya karar verdim. Haydi başlayalım.

Öncelikle makyajın olmazsa olmazı aslında cildi nemlendirirek başlamaktır. Cildinizi makyaja başlamadan en az 20 dakika önce cildinize uygun bir nemlendiriciyle nemlendirin. 
Nemlendirici önerisinde bulunmak istemiyorum. Çünkü herkesin cilt yapısı farklı.  Benim kullandığım nemlendiricileri ve yüz tipimi zaten beni sürekli takip edenler bilir. Ancak burdanda söyleyeyim. Eğer kuru ciltliyseniz eczanede satılan ceradolin markasının yüz kremini kesinlikle öneririm.
1) Far bazı:
Ben nemlendirici aşamasından sonra ilk olarak makyajıma far bazı sürerek başlıyorum. Ama çokta gerekli bir ürün değil aslında farınızın pigmenti yerindeyse ve göz kapaklarınız aşırı yağlı değilse zaten farınız birikme yapmaz. Far bazınada gerek kalmaz. Ama ben şahsen aldım diye kullanıyorum :)) eğer sizde far bazı kullanmak isterseniz essence markasının far bazı uygun fiyatlı güzel bir baz. Fiyatı gayet uygundu diye hatırlıyorum. En fazla 10 tl'ye almışımdır. Rossmannlardan alabilirsiniz.

Daha sonra göz kapağını nötürlemek için ve far bazını sabitlemek için wet n wild markasının brulee isimli tekli farını tüm göz kapağıma yayıyorum. Fiyatı 5-6 tl

2) Makyaj bazı:

Ben bu aşamalarla uğraşırken cildim nemlendiriciyi iyice emmiş ve makyaj bazına hazır hale gelmiş oluyor. Göz makyajıma geçmeden öncede yine emilmesi açısından makyaj bazımı uyguluyorum.

Bu ara oriflame markasının makyaj bazını deniyorum. En kısa zamanda yorumları gelecek. Ancak ilk izlenim olarak sevdiğimi söyleyebilirim. Fiyatı 10 tl. instagramda seda hanımdan siparişinizi verebilir yada daha uygun fiyatlı almak için üye olabilirsiniz. ( bir daha ürün alma şartı yok, satış yapma şartı yok, gratis kartı gibi düşünün) linkini buraya bırakıyorum link 
Bir başka önerim ise yabancı bloggerların öve öve bitiremediği niveanın tıraş sonrası balsamı. Buda baya iyi bir bazmış duyduğumda şaşırmıştım :) onunda fiyatı yine 10-15 tl arası heryerden alabilirsiniz.
Diğer bir baz önerim ise yine wet n wild markasının makyaj bazı. oda yine aynı fiyat civarı. Gratisten alabilirsiniz.

3) Göz farı:
Makyaj bazımıda uyguladıktan sonra fondöten yada bb kremimi sürme aşamasına geçmeden önce emilmesini beklemek adına hemde far tozutup cilt makyajımı bozabilir düşüncesiyle göz makyajıma geçiyorum.

Göz farım xp markasının nude 2 paleti. Bu paletten gerçekten çok memnunum. Renkleri gözdeki duruşu falan harika. Bu markanın başka farlarıda var mat, sedefli vs, mutlaka bakın derim.
 Xp far paletinin fiyatı 15 tl kozmetik satan dükkanlardan alabilirsiniz. Genelde 1 milyoncu tarzı yerlerde bulunuyor. Ama gerçekten çok kaliteli aklınızda asla şüphe kalmasın. 
İkinci önerim ise yine wet n wild markasının farları.

. Wet n wild markasının ise yine o civar bir fiyatı var palete göre değişiyor. Gratislerden alabilirsiniz.
Bir başka önerim ise rossmann mağalarında satılan rl xxl paletleri.

Bendeki ürünü bu. Ancak pigmentini yeterli bulmuyorum. Arkadaşımda çok güzel dururken bende pigmentsiz yok gibi duruyor anlamadım :) Ama bu markanın siyah olan paletinin pigmenti buna göre çok daha iyiymiş onu önerebilirim. Fiyatı 15 tl 
4) Eyeliner, dipliner

Benim bu ara kullandığım maybelline markasının jel eyelinerı. Gayet memnunum 18 tl gibi bir fiyata aldım. Cosmetica indiriminden. Normal fiyatı 22 tl. Gratis vs. yerlerden alabilirsiniz.
Bir başka önerim ise flormar markasının diplinerı bir dönem bunuda kullanıp gayet memnun kaldığımı söyleyebilirim. 

5) Maskara :
Maybelline markasının maskaralarını ben çok seviyorum. Fiyatlarıda gayet uygun. Sarıyı pek fazla sevemesemde pembe olanını uzun yıllar kullandım. Bu markanın birde yeni çıkan mor renkli bir maskarası var onada bakabilirsiniz. (Gratis)
Başka bir öneri olarak ise essence markasının maskaraları fiyatına göre çok çok başarılı. Özellikle pembe maskarası kara borsa olmuş durumda bulursanız kaçırmayın. (Rossmann)

6) Fondöten, bb krem:
Göz makyajımı yaparken artık makyaj bazımda tamamen emilmiş oluyor. Ve geçiyorum ten makyajıma.
Ben özel günler dışında fondöten kullanmıyorum :) onun yerine bb kremleri tercih ediyorum. Ve en çok kapatıcı özelliğe sahip, memnun kaldığım bb kremim farmasinin bb kremi oldu. Fiyatı 15 civarı bununda. Farmasi danışmanlarından sizde alabilirsiniz.
Bir diğer önerim ise watsons mağalarında satılan pure beauty bb kremi
Bu bb kremdende gerçekten çok memnun kaldım. Fiyatı en son 25 tl'ydi ben aldığımda. Eğer hala aynıysa uygun fiyatlı güzel bir ürün buda.
Fondöten olarakta yine watsonslarda satılan rimmel london markasının fondötenlerini önerebilirim. 
Ayrıca yine maybelline ürünleride uygun fiyatlı ürünler arasında.

6) Kapatıcı:
Benim göz altlarım öyle çok problemli değil. Şuan farmasinin  kapatıcısı kullanıyorum.
Kapatıcılığı yüksek değil. Çizgilerime dolma vs. yapmıyor. Şuan için memnunum. 
Bir başka önerim ise bir zamanlar kullandığım maybelline affinitone kapatıcısı.

Bu üründende gayet memnun kaldım. Fiyatını hatırlamıyorum ama gayet uygun fiyatlı bir kapatıcı.
Ayrıca note markasının ve wet n wild markasınında kapatıcıları gayet uygun fiyatlı ve güzel.
Eğer göz altlarınız fazla problemli ise yakında bu konuyla ilgili başka bir yazı yazacağım. O yüzden burada bahsetmek istemiyorum.

7) Allık, bronzer, aydınlatıcı:

Aydınlatıcılar arasında en çok farmasinin aydınlatıcısını sevdim. The balm markasının aydınlatıcına benzettim. Fiyatıda çok çok uygun.
Bronzer olarak ise wet n wild markasının bronzerini kullanıyorum.

Yine uygun fiyatlı güzel bir bronzer. 
Allık olarak ise ben the balm cindy lou manizer kullanıyorum. Ancak o markayı uygun fiyatlı bulmadğım için size yine wet n wild markasının allıklarını öneririm. Gratisten alabilirsiniz. 
8) Kaşlar:
Kaşlarımı ise kaş farıyla dolduruyorum. Pastel markasının bu kaş farından gayet memnun kaldım. Bir tarafı wax, diğer tarafı ise far kısmından oluşuyor. 
Bittiğinde ise wet n wild markasının kaş kitinden almak istiyorum. Sizede önerebilirim. Gratisten alabilirsiniz.

9) Ruj
Essence
Golden Rose markasının en sevdiğim ürünlerinden bir tanesi kalem rujları. Ve fiyatları çok çok uygun.

Pastel 
Wet n wild markalarının rujları oldukça uygun fiyatlı.


10) Fırçalar:
Uygun fiyatlı fırça önerim ise gratiste satılan eklips markasının fırçaları. Gayet kullanışlı ve uygun fiyatlı. Gratisten alabilirsiniz.

İşte size önerebileceğim uygun fiyatlı ürünler bunlardı. Aslında benim önerdiğim her ürün uygun fiyatlı :) yinede hepsini toparlamak istedim. Umarım yararlı bulmuşsunuzdur. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Blogumu izleyiciler kısmından takibe almayı unutmayın. Yazılarımdan haberdar olmak için facebook ve instagram sayfalarımı takip edebilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere hoşçakalın....

11 yorum:

  1. ne kadar çok yerde görüyorum very me olan ürünlerinden defalarca sipariş edip her seferinde memnun kalamamıştım cild tipimden sanırım:) Bu arada hikaye kalpli kadın blog keşif etkinliğinden geliyorum, sizi takibe aldım, banada beklerim :)
    sevgiler :)

    yenilenmeprojesi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi cilt tipide önemli �� bende yeni kullaniyorum henuz hakkinda fikrim olusmadi hemen gelyorum bloguna

      Sil
  2. Far bazı olarak Rivaldeloop far bazıni da şiddetle öneririm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet onu çok duydum bende mutlaka deniyeceğim :)

      Sil
  3. Merhabalar. Yeni blog yazmaya başladım. Yardim ve desteginize ihtiyacım var. Lütfen siz de beni takip eder misiniz?

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir derleme olmuş yine canım :)Far paletlerine ayrıca bayıldım <3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim canım uygun fiyatlı güzel far paletlerinden :))

      Sil
  5. Eklips fırçaları çok seviyorum. Çok kaliteliler :)

    http://eliftobur.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. çok beğendim yazınızı teşekkürler

    YanıtlaSil