12 Ocak 2017 Perşembe

Kirilan ve dökülen ince telli saçlar


Herkese merhaba :) yine sizden gelen sorularla alakalı yazılar yazmaya devam ediyorum. Bana sorduğunuz bir başka soru ise kırılan ve dökülen ince telli saçlar için saç bakımı, dökülme uzamama problemi vs. gibi saç problemleriydi. Haydi başlayalım.

Öncelikle eğer saçlarınızdan memnun değilseniz dökülmeme, uzamama gibi şikayetleriniz varsa doktora gitmenizi tavsiye ederim. Herhangi bir vitamin eksikliği olduğunda bunun etkisi en fazla saçlarda görülüyor. Aile hekimleri bunu kolaylıkla yapıyor. Aile hekiminize kan verip değerlerinize baktırmanızı, varsa bir eksiklik ilaç kullanmanızı tavsiye ederim.

 Eğer saçlarınızdan memnunsanız. Fazla kimyasal ürünler kullanmamaya özen gösterin. Ama saçlarınız kuru ve matsa vs başka problemler varsa kullanmaya mecbur kalıyoruz. Peki bir saç için hangi ürünler kullanılır?
1) Şampuan
2) Saç maskesi
3) Sıvı saç kremi
4) Saç bakım yağı
5) Saç köpükleri 
6) Saç spreyleri
7) Bitkisel yağlar


1) Şampuan:
İlk olarak şampuandan başlayalım. Ne yazık ki dökülme problemine tek başına şampuanlar yeterli gelmiyor. Yada geçici bir etki veriyorlar. Şampuan bana göre kırılmasına, yumuşaklığına fayda sağlıyor. Benim yumuşatmasından en çok memnun kaldığım ve uzamasına gerçekten fayda sağlayan şampuanım Restorex'in sarmaşık özlü şampuanı oldu. Bu şampuanla ilgili yorumlarımı şu yazımdan okuyabilirsiniz. Her şampuanın herkese iyi gelmeyeceğini, saçtan saça değişeceğinide unutmayalım lütfen.


2) Saç maskesi:
Mutlaka kullanılması gereken bir bakım ürünüdür. Saç kırıklarınız varsa mutlaka bir adet saç maskesi edinin. Genelde argan yağı vs gibi bitkisel yağlar içeren maskeler her zaman daha çok işe yarar. Ben şu sıra yine restorexin sarmaşık özlü serisinden saç maskesini kullanmaktayım. Onuda şu yazımda anlatmıştım. Kullanıpta memnun kaldığım diğer saç maskesi markaları ise, elseve, gliss ve urban decay. 



3) Sıvı Saç Kremi: 
Sıvı saç kremleri ise saçlarınızı yıkadıktan sonra havluyla suyunu alıp, kullanılması gereken bir fısfıs şeklinde kremdir. Dolaşmaları önler, kırıklara karşı korur, saçlara nem ve yumuşaklık verir. Ben yine sıvı saç kremi olarak restorex kullanıyorum. Ancak size urban decay'ın keratin içeren sıvı saç kremini şiddetle öneririm.Tabi restorex'te güzel ama nem verme açısından urban daha önde bana göre.

4) Saç Bakım yağı: 
Saç bakım yağları ise saçlara bakım yapar. Isıdan ve kırıklardan korur. Saçlara yumuşaklık ve parlaklık kazandırır. Ben kullandığım saç bakım yağları arasında sadece restorexi beğendim. Mesela elseve bana çok gereksiz gelmişti. 


Şimdi bakım işlemimiz sona erdi. Gelelim saç şekillendirme aşamasına. Eğer saçlarınız düzse bu işlemler yeterli olacaktır. Ama kıvırcık ve şekilsiz dalgalara sahipse. Size saç köpüklerini öneririm. Tabi saç köpüklerini maşa yaptıktan sonra ya da öncede kalıcı olmasını sağlamak amacıyla kullanabilirsiniz.

5) Saç Köpükleri:
Saç köpükleri saçlara bakım yaparken şekillendirmeyi vaat eden ürünlerdir. Şahsen ben herhangi bir bakım yaptığını göremedim :D ama şekillendirme konusunda çok başarılılar. Doğal bitişli, tutucu etkili, ıslak görünüm veren, kokusu kalıcı vs gibi birçok çeşit köpükler mevcut. Eğer doğal buklelere sahip olmak istiyorsanız, size urban decayın pembe renkli olan bukle belirginleştirici saç köpüğünü tavsiye ederim. Kokusu harika ve saçta aşırı kalıcı. 


Eğer daha ıslak bitişli ve tutucu bir ürün arıyorsanız. Taft'ın saç köpüğünü öneririm. Ancak bu biraz sertleşme yapıyor. Şekil verme konusunda ise daha başarılı.

6) Saç Spreyleri: 
Verdiğiniz şekli daha kalıcı hale getirmek için ise saç spreyleri kullanılır. Ancak dediğim gibi saçlarınız zaten şekil alan bir yapıdaysa. Köpük ve saç spreylerini tavsiye etmem. Çünkü sürekli kullanımda dökülme problemine sebep oluyorlar. Mecbur kalmadıkça kullanmamaya özen gösterin. 


Şimdi gelelim bitkisel yağlara. Aslında en önemli adımımız bu. Yazıyı yazma amacımda aslında bu kısımdı. Çünkü hazır ürünler bir yere kadar fayda sağlıyor. Mesela hiçbiri dökülmeyi engellemiyor. Dökülmeyi sadece ve sadece doğal yöntemler önlüyor. 

Eğer saçlarınız uzamıyorsa size ilk olarak önerebileceğim ürün: Hindistan Cevizi yağı. Ancak katı olması gerekiyor. Aktarlardan herhangi bir marka alabilirsiniz. Ben bu yağın çok fazla faydasını gördüm uzama konusunda. Ayrıca cildimdede kullanıyorum çok fazla kuruluk hissettiğimde. 

Saç dökülmelerine yöntemim ise soğan suyu. Aslında bu saç uzamasınada aşırı fayda sağlıyormuş. Ama ben her hafta uygulamıyorum. Saçlarım fazla döküldüğü zamanlarda uyguluyorum. Daha önce size hazırlanışını instagramda videolu olarak anlatmıştım. Tıklayarak izleyebilirsiniz. Tıkla


İşte benim kırılan, dökülen, ince telli saçlar için deneyimlediğim yöntemler bunlardan ibaret. Hiç kepek sorunum olmadığı için bu konuda bir bilgim yok. Onun dışında bütün saç problemlerine sanıyorumki çözüm verdim. Umarım Faydalı bir yazı olmuştur. Blogumu sağ taraftaki izleyiciler kısmından takip etmeyi unutmayın. Eğer mobilden giriyorsanız; yazının aşağısında yer alan web sürünümünü görüntüleye basıp, daha sonra yine sağ taraftaki izleyiciler kısmından izle diyerek takip edebilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere hoşçakalın....

7 yorum:

  1. Canım faydalı bir yazı olmus teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okuduğun için ben tesekkür ederim canım :)

      Sil
  2. Muhteşem bir derleme olmuş canım, ellerine sağlık :) Restorex'in saç ürünlerini ilk fırsatta deneyeceğim, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özellikle saç bakım yağını mutlaka denemelisin canım :)

      Sil
  3. Çok güzel bir yazı olmuş canım:) En kısa zamanda Restorex yorumlarımı paylaşacağım bende :)

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil