27 Haziran 2016 Pazartesi

siyah noktalara çözüm

Merhaba arkadaşlar :) başta yağlı ciltler olmak üzere çoğumuzun sorunu olan siyah noktalar için bir yazı yazmak istedim. Siyah nokta nasıl ve neden oluşur ? Oluşmaması için alınacak önlemler ? Oluşanlar için yapılması gerekenler ? gibi sorulara cevap vermeye çalışacağım. O zaman haydi başlayalım.

Siyah nokta nedir ? Nasıl oluşur ?
 Cilt altındaki yağ ile kir tabakası birleştiğinde oluşur. Mutlaka temizlenmesi gerekir yoksa sivilce kaçınılmaz olur. Siyah noktalar sivilceye davetiye çıkarır.

Siyah Nokta Neden Oluşur ?
En önemli nedeni, yağ üretimi artışıtır.  Yağ bezlerinin salgıladığı yağ, cilt gözeneklerinden atılması beklenir ama fazla üretilen bu yağ, gözeneklere ulaşan kanalları yoğunlaşmış yağ kütlesi nedeniyle tıkar. Tıkanmanın tam olduğu durumlarda komedona (sivilcenin ilk bulgusuna rastlanır). Her siyah nokta sivilceye dönüşmez ama her sivilce siyah nokta evresinden geçer.

Siyah Noktalar Ne Zaman Olur ?
Bazı kozmetik ürünler, adet kanamalarından 2 gün- 1 hafta öncesi, terleme, ayrıca bazı kişilerde güneş ışığına sık maruz kalma siyah noktaları çok fazla artırır.

Yapılması Gerekenler

1)Siyah noktalar kesinlikle tırnakla sıkılmamalıdır.
2) Siyah noktalar, buhar banyosu ile çok kolaylıkla tedavi edilebilir.

Bunun için bir kaba biraz su koyup kaynatın. Kaynamış olan bu suyun üzerine, başınızı bir bir havlu ile kapatıp, yüzünüzü su buğusuna tutmanız bile yeterli olacaktır.
Daha sonra doğal maskelerle siyah noktaları yok edebilirsiniz.




Karbonat Maskesi: Karbonatın renk açıcı özelliği ciltteki siyah noktaları, renk farklılıklarını, güneş lekelerini hafifletir. (kuru ve hassas ciltler için sadece burunlarına yapsınlar bu maskeyi )

Bu maskeyi haftada en fazla  bir defa uygulayabilirsiniz.
Tarifi: 1 tatlı kaşığı yoğurt ve tepeleme olmamak kaydıyla bir çay kaşığı karbonatı karıştırın. Karıştırma esnasında karışım kabaracak ve krem şanti kıvamına gelecektir. Bu karışımı göz çevresi ve dudak çevresi dışında tüm temiz yüzünüze sürebilirsiniz.

Kuru ve hassas ciltler 5-10 dakika
Normal, karma, ve yağlı ciltler 30 dakika bu şekilde beklemelidir. Bu süre içinde kuruyan maskeyi elinizle yavaş yavaş soyun. Siyah noktalar ve ölü hücreler bu işlem sırasında çıkacaktır. (doğal peeling)

Son olarakta yüzünüzdeki maskeyi ıık su ile yüz yıkama jeli vb. ürünlerle temizleyip son olarak soğuk su ile cildinizi şoklamalısınız. Soğuk su gözenekleri sıkılaştırır.


Bal Maskesi: 1 tatlı kaşığı balın içine 1-2 damla limon sıkıp karıştırın. Daha sonra bu karışımı tüm cildinize sürün. (yağlı ciltliler sadece burun bölgesine sürebilir çünkü nem verdiğinden dolayı BELKİ yağlanmaya sebep olur )
5-10 dakika kadar bekledikten sonra burnunuzdaki siyah noktalara parmağınızı bastırıp çekerek ağda misali siyah noktaların temizleyin.
Eğer cildinizde sivilce lekeleri varsa aspirin katarakta aynı maskeyi uygulayabilirsiniz. Aspirin maskesi ile ciltteki kahverengi ve koyu lekeler kendiliğinden geçecektir. Kuru ciltlilerde bu maskeyi kullanabilir.
Tarifi: 1 tatlı kaşığı balı ısıtıp içine 2 tablet aspirini koyuyoruz. Daha sonra 1-2 damla limon suyunuda ilave edip çırpıyoruz. Tüm cildimize sürüp 5-10 dakika bekleyip yine aynı işlemleri tekrarlıyoruz.

Buraya kadar doğal yollardan bahsettim, Bu yöntemleri uygulamadan önce buhar banyosu mutlaka yapın. Doğal maskelerle uğraşmak istemeyenler için ise peeling ve soyulabilen maskeleri öneririm, Siyah nokta temizleyici bantların işe yaramadığını duymuştum ancak ben denemedim. Eğer deneyecekseniz buhar banyosundan sonra deneyin mutlaka.

Daha önce maskeler ve peelingler için bir yazı yazmıştım. Okumak için tık
Siyah noktalar için en başarılı bulduğum peeling Farmasinin soyulabilir maskesi. Sadece bunun yazısını okumak içinde tık. Bu maskeye instagram üzerinden @farmasilihayatcokrahat hesabından kolayca ulaşabilirsiniz.
Umarım yazımı beğenmişsinizdir. Eğer bu yöntemleri denerseniz mutlaka yorum yapın. Sonuçlarınızı merakla bekliyorum.
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere hoşçakalın..!


2 yorum:

  1. Farmasinin Soyulabilen maskesini kullanıyorum ve çok memnunum. Güzel bir yazı olmuş. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Eskiden büyük derdimdi şimdi çaresini buldum sir agda yapıştırıyorum burnuma hiç bir şey kalmıyor:))

    YanıtlaSil