2 Ekim 2015 Cuma

Peeling nedir ve niye yapılmalıdır ?











Cilt temizliği denilince en temel temizlik unsurlarından birisi olan peeling konusunda sizleri bilgilendirmek istiyorum. Öncelikle Peeling nedir sorusunun cevabını vererek başlayalım. Peeling işlemi ciltteki ölü hücreleri temizleme ve cildi gençleştirme işlemidir. Peeling yaptıınız sürece, ciltteki ölü hücreler temizlenecek ve taze canlı hücreler gelecektir. Bu cildinizin daha genç kalmasını sağlar.😊
* Cildinizin pürüzsüz görnmesinin en pratik yolu peeling yapmaktır. Düzenli olarak haftada 2 defa peeling yapmak ciltteki ölü hücrelerin temizlenmesini ve pürzsüz genç bir cilde sahip olmanızı sağlar.
* Peeiling işlemi ile ciltteki ölü derileri temizler, ciltte hasar görmüş olan derininde yok edilesi sayesinde, sağlıklı cilt derisi ortaya çıkar.
* Canlı ve sağlıklı bir cilt bir cilt için haftada 2 defa peeling işlemi uygulanmalıdır.
* Peeling işlemi ile sürekli olarak canlı hücreler cilt yüzeyine çıkacağından cilt lekeleri zamanla yok olur.
* Peeling uygulaması, cildinizdeki sorunlara göre değişiklik gösterdiğinden, alacağınız sonuçlar da ona göre değişecektir.
* Dermatologlar tarafından uygulanan peeling işlemi kesin ve güvenilir sonuç veren işlemlerdir.
* Peeling ile cilt problemlerinizin köküne kadar inilerek kesin çözüm bulup sorunu  ortadan kaldırılabilirsiniz.
* Düzenli peeling uygulaması sayesinde, ciltteki kan dolaşımı hızlanır. Bu da daha sağlıklı ve ışıltılı bir cilt demektir.
* Cilde peeling yapmanın yararları arasında, peeling uygulaması sonucunda, cilt gözeneklerinin sıkışması, siyah nokta ve sivilce problemlerinin ortadan kalması gibi olumlu gelişmeler sayılabilir.
Peeilingin Zararları 
Çok sık ve sert uygulamalarla peeling yapmak cildin doğal neminin yok olmasına ve cildinizin zarar göermesine sebep olur. Bu sebeple peeling işlemi haftada en az 1 defa en çok 2 defa uygulanmalıdır.

Ben peeling olarak evde karbonat maskesi yapıyorumm ya da dıadermine markasının görselde gördüğünüz cilt arındırıcı peelingini kullanıyorum. İçeriğinde beyaz çay, gingseng özü ve deniz kumu tanecikleri bulunuyorr. Yapısı şu şekilde:
Biraz iğrenç görünsede resimde bildiğimiz deniz kumuu gibi :) 

Güncelleme : bir daha almadim çünkü yeterince memnun kalmadım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder