4 Ekim 2015 Pazar

havuç yagının faydaları

HAVUÇ YAĞININ FAYDALARI


Havuç yağının saça faydaları, içinde bulunan ve sağlıklı saçlar için 
gerekli E, C, A, beta-karoten vitaminleri ile potasyum ve diğer antioksidanlardan ileri gelmektedir. A, E vitaminleri ve beta-karoten saçı besler ve nemlendirerek saç tellerinin daha yumuşak olmasını sağlar. Bu vitaminlerin nemlendirici etkisi saç derisinde de kendini gösterir. Eğer saç derisiniz kuruysa ve aşırı kuruluk nedeniyle koparak dökülmeler fazlalaştıysa günlük olarak 1-2 havuç tüketmenizi tavsiye ederim.

Havuç Yağıyla Saç Bakımı

Havuç yağının saça uygulanması oldukça basit. Bir kaseye yarım çay bardağı kadar havuç yağı dökün ve bu yağı parmak uçlarınızla saç derinize hafifçe masaj yaparak uyguların. Masaj saç derinizdeki kan akışını arttırarak saç köklerine daha çok oksijen gitmesini sağlayacaktır. Bu masajı 10-15 dakika yaptıktan sonra yağı yarım saat kadar bekletip ılık su ve şampuanla yıkayın. Bu bakımı haftada 1-2 kez yapabilirsiniz. Havuç yağının saç derisi tarafından daha hızlı emilmesini ve etkisini daha çabuk göstermesini isterseniz saçlarınıza uygulamadan önce çok kısık ateşte 10 dakika kadar ısıtabilirsiniz.
3-4 hafta sonra havuç yağının saç ve saç derisine olumlu etkilerini görmeye başlayabilirsiniz. Öncelikle saç derinizdeki kuruluktan şikayetçiyseniz saç derinizin yumuşadığını, koparak dökülmelerin azaldığını, saç tellerinin daha yumuşak olduğunu ve saçların doğal parlaklığını yavaş yavaş geri kazandığını görebilirsiniz. Eğer saç uçlarınız çok kırılıyorsa saç derinize masaj yaptıktan sonra saç uçlarına bir miktar yağ sürerek güçlendirebilirsiniz. Ben hepsine sürüyorumm.
Saçlarınızın doğal ve sağlıklı bir şekilde uzaması için havuç yağı içerisinde saydığımız bu vitamin ve minerallerin kesinlikle olması gerekmektedir. Saçlarınızın sağlıklı uzaması için gerekli olan ön koşul saçlarınızın köklerinin olabildiğince güçlü olmasıdır. İşte önerdiğimiz bu havuç yağı incelikli olarak saç köklerinizin güçlenmesini sağlamakta ve saçlarınızın uzaması için gerekli olan altyapıyı saçlarınıza kazandırmaktadır.

Doğal olarak satın alabileceğiniz havuç yağlarının bir diğer en önemli faydası da saç köklerinizin beslenmesinden sorumlu saç derinizin nemlenmesini sağlamaktır. Nemlenen saç derisi ile artık kepek gibi bir problemle karşılaşmayacak ve saçlarınızın uzaması için gerekli olan ortamı sağlamış olacaksınız. Saç diplerinizdeki kan akışını da hızlandırmaya yarayan havuç çekirdeği yağı ile saçlarınızın eskisinden çok daha güzel ve sağlıklı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder