20 Mart 2017 Pazartesi

erdek ocaklar tatil koyu



Herkese merhaba.. arada böyle sizinle gezi yazılarıda paylaşmak istiyorum. Gezmeyi ve fotoğraf çekmeyi seven biri olarak bugün sizi harika bir tatil köyü olan balikesir-erdek-ocaklar tatil köyüne götürmek istedim. Haydi başlayalım :)

Öncelikle size haritada Erdek'in nerede olduğunu göstereyim. Erdek; Marmara Deniz'inde olan yarım ada hatta tombolodur. Tam bir tatil köyü havasında olan bu yere ben geçtiğimiz yaz gittim. Ve çok beğendiğim biryer oldu. Ocaklar ise Erdeğin biraz ilerisinde olan bir tatil köyü.
Küçük biryer erdek- ocaklar. Halkının %90ı zaten yunanistan göçmeni yani hemşerim. Belki bu yüzdende çok ısınmışımdır oraya :)
Otellerinde evlerinde öyle çok konfor beklemeyin. Dedim ya tam anlamıyla tatil köyü. Biz rahatlık açısından pansiyonda kalmayı tercih ettik. İşte kaldığımız pansiyon.
Çok güzel bir bahçesi olan bu pansiyon, Denizede ayrıca çok yakındı. Bahçesinde mangal yakıp piknik bile yapabiliyorsunuz.
pansiyonun bahçesi

Pansiyonun girişi

Akşam ise; sahile gidip çay bahçesinde çayınızı yudumlarken ailenizle; okey, tavla gibi oyunları oynayabiliyorsunuz. 
Sahilden bir görüntü
Denizkenarında olan biryer erdek. Tek bir caddesi var. Cafeler, hediyelik esya satan dükkanlar, erdeğin meşhur yiyeceği olan zeytin ve onun yağı, yağından yapılmış olan sabun, şampuan vs hepsi bu caddede. Gündüz denizde yüzerek keyifli vakit geçirirken, akşamlarıda bu tarz yerleri gezebiliyorsunuz. Sakin biryer olsada canlı müzik yapan birçok yerde mevcut. Mekana girmeden deniz kenarında gitar eşliginde çay, kahvenizide yudumluyabiliyorsunuz. 
Gündüz şezlong olan plaja akşam böyle oturma yerleri yapıyorlar. Gündüz güneşlenip, akşam ise canlı müzik eşliğinde denizi seyrediyorsunuz. Böylelikle bütün gün plajdan çıkamıyorsunuz :) 
 Ayrıca Sahilde gezerken mısır, kavunda dondurma, çubukta patates çok güzel gidiyor. İşte en sevdiğim olan çubukta patates :) ya bildiğimiz patates aslında. Ancak yağından mıdır ? patatesinden midir ? aşırı lezzetli :) işte o patates
denizi izleyerek yedigimdenmidir yoksa satıcı kızın sempatikliğinden midir bilinmez hergün iki tane mutlaka yiyordum bu patateslerden :) bu arada satıcı kızda ankaradan ( yaşadığım şehir) oraya gelin gitmiş :) belki onun hoş sohbeti sayesinde bu kadar güzel gelmiştir tadı.
Patatesten sonra engüzel giden seyde waffle oluyordu. Bununda tadı ayrı birgüzeldi. Belki denizin huzuru yansıyordur yiyeceklere :) 
Şimdi gelelim huzur veren o denize :)

Tamamen dalgasız bir denizi var erdeğin.  İki tane kötü yanı var. Birincisi biraz yosunlu olması. Fakat yosun olmayan yerlerde var. İkincisi ise soğuk olması. Antalya, bodrum gibi tatil yerleri gibi değil suyun sıcaklığı. Üşüyebiliyorsunuz. Ancak alıştıktan sonra anlamıyorsunuz. 
Onun dışında plaji çok güzel. Sakin biryer. Akdeniz gibi tıklım tıklım değil. 
Biliyorsunuzki yüzmek insanı çok acıktırıyor. Tamda bu durumda simitçi amca geliyor :)
Hiç böyle simitçi görmediğinize eminim :) bu amcamız kayıkla denizin içinde simit satıyor. Ve yüzmenin verdiği açlıkla o kadar iyi gidiyorki :) 
Eğer dahada sakin biryer istiyorsaniz. Daha ileride koylar var. Resmen huzur :) 
Fakat koylar oldukça dalgalı olabiliyor. 
Bu koyun adıda Cennet koyu. Tamda adı gibi olan biryer. 
Erdek; Paşalimanı, Marmara ve Avşa adalarına da çok yakın bir mesafede. Hatta Erdekten oraya tekneyle gidip gelebiliyorsunuz.
bu şekilde teknelerle sabah erken saatlerde gidiyorsunuz. Öğlen yemeğini teknede yiyorsunuz. Adaya vardığınızda gezmeniz için serbest zaman hakkı veriliyor. Fakat söylenilen saatte tekneye dönmeniz gerekiyor. Adada ister denize girip, istersenizde çevreyi dolaşabiliyorsunuz. Kişi başı 50 tl gibi bir ücreti var bu gezilerin. Teknede balık ve köfte olarak iki çeşit yemek veriliyor. Hangisini seçeceğiniz tamamıyla size kalmış. Ve tabiki yemekte ücrete dahil.

Teknede giderken ayaklarınızı denize doğru uzatıp, denizin huzuru eşliğinde yolculuk yapıyorsunuz. Ancak biraz rüzgarlı bir havası var. Püfür püfür esiyor. 
İlk başlarda rüzgar olmadığı için rahatlıkla bu kareyi çekmiştim :) ancak sonra şapkamı çıkartmak zorunda kaldım. Çünkü birkaç kere denize uçacakken son anda yakaladım :)
Teknede sürekli roman havası, oyun havası vs çalıyor. Turist olan biryer olmadığı için genelde mayolu teyzelerimiz oynuyor. Ben oturmayı tercih etsemde ilk başlarda horonda dayanamadım :)) bende oynadım 🙈
Erdeğin bir diğer güzelliği ise çok sayıda midye kabuklarının olması. Renk renk çesıt çeşit midye kabuğu toplayabiliyorsunuz. Öyle derinlere dalmanıza gerek yok sahilde otururken bile birçok midye kabuğu toplayabilirsiniz. 


Kısacası eğer tatilden anladığınız; huzur, dinlenmek, doğal bir ortamsa. Erdek- Ocaklar tam size göre. Diğer yazılardan haberdar olmak için blogumu takibe almayı unutmayın. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere Hoşçakalın...

Not: Hiçbir fotoğraf iznim dışında kullanılamaz. Aksi takdirde yasal işlem başlatılacaktır. 

2 yorum:

  1. çok güzel bir yazı olmuş canım yazı özledik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkurler canim aynen biran önce yaz gelmeli 😊

      Sil