7 Haziran 2016 Salı

la roche posay termal su

                 

            Merhaba arkadaşlar :) biliyorum uzun zamandır yazı yazamıyorum. Kpss'ye çalışıyorum. Burayı da baya boşladım. Bu yazımda bol dedikodulu olacak :)

               Öncelikle size cilt yapımdan bahsedeyim. Benim cildim kuruya dönük karma. Yani yanaklarım aşırı kuru ve hassasken alnım zaman zaman yağlanıyor. Burnum ve çenem ise normal. Baya bir karmaşık yani :) ama ergenliğimde bile sivilce sorunu vs. yaşamadım.

              Şimdi gelelim cildimin nasıl bozulduğuna. Yaklaşık 3 ay önce falan lr aloevera box set kullanmaya başladım. Açıkçası her sayfada paylaşılan o öncesi-sonrası fotoğrafları dikkatimi çekmişti. Ve cildimde bene dönüşen tırnak lekesi içinde fayda sağlayacağını düşündüm. Kullanmaya başladım. İlk sürdüğümde iyi bir nemlendirici olduğunu düşündüm. Hatta instagramda paylaşmıştım. Ama 1.haftadan sonra cildimde özellikle yanak kısımlarımda kızarıklar oluşmaya başladı. Aslında ben bu ürünle ilk defa tanışmamıştım. Daha önce teyzemin yüzündeki kızarıklardan dolayı box seti almıştık ve sürer sürmez pancara dönmüştü kadının yüzü. Aldığımız temsilciye söylemiştik alışma süresidir kullanmaya devam edin dedi. Tabi teyzem kullandığı zaman boyunca pancar gibi dolandı etrafta :) ve kullanıp bitirdi hiç bir değişiklik olmadı yüzünde :) hani nerde kaldı pürüzsüz cilt önceki-sonraki fotoğrafları falan :)
Neyse ben bu tecrübeme rağmen belki onun cildine uymamıştır diye denemeye başladım.  Başlarda dediğim gibi beğendim ama daha sonra yanaklarımda kızarıklar başladı. Minik minik isilik gibi sivilcemi desem alerjimi desem anlayamadığım birtakım şeyler oldu yanaklarımda. Bende birkaç lr temsilcisine danıştım. Alışma süresinde olduğumu kullanmaya devam etmem gerektiğini söylediler. Bende devam ettim. Yaklaşık 1.5 ay kullandım. Ancak cildimde herangi bir düzelme, güzelleşme vs gözlemyemedim. Yanaklarımdaki isilik gibi minik sivilcelerde cabası oldu. Bu arada kimsenin emeğini kazancını baltalamak istemem. Ama kullandığım ürünlerin etkisini aynen paylaşmak zorundayım. Baştada söylediğim gibi benim de teyzeminde cildi hassas belki bu yüzden yan etki yapmış olabilir.  Tabi hemen bıraktım kullanmayı ama yinede düzelmedi cildim.
O kadar üzüldümki aynaya baktıkça moralim bozuluyordu adeta :)
Şimdi nasıl düzelttiğime gelecek olursak :) İlk başlarda cildimi dinlendirmeye aldım. Makyaj, bb krem, fondöten vs kullanmayı kestim. Belki düzelir umuduyla ama yine düzelmedi. Sonra bi arkadaşımın tavsiyesiyle dalin kullanmaya başladım.
Göz doktorları göz alerjilerinde dalin öneriyor. Bende daha önce kullanıp memnun kalmıştım. Ancak ciltteki alerjileri engelleyebileceği aklıma gelmemişti. Meğer benim cildim alerjiymiş :( Cildimi her sabah ve akşam bununla yıkamaya başladım. ( bu arada çok iyi bir makyaj temizleyici)
ve daha sonra la roche posay'ın termal suyu sıktım. Ve cildim ilk kulanımda ferahladı, kızarıklar geçti. Zaten bu ürün hassas ve alerjik ciltler için üretilmiş. Bittikte alacağım ürünlerden oldu. tek kelimeyle bayıldım. Kuruduktan sonra da caredolin markasının nemlendiricisi sürdüm. Ve cildim 1 hafta içinde eski haline döndü. Hatta eskisinden daha güzel oldu. Bundan sonra güvenmediğim ürünleri denemeyi düşünmüyorum. Bu da bana ders oldu. Biraz uzun bir yazı oldu sanırım :) umarım zevkle okumuşsunuzdur. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere hoşçakalın...!

7 yorum:

  1. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim ve artık takipteyim :)
    Bana da uğrarsanız çok sevinirim...

    YanıtlaSil
  2. Geçmesine çok ama çoooook sevindim biriciğim. Bizim daimi ürünlerimiz bebe şampuanıyla termal su. En alerjik insan olarak bilirim nasıl kızardığını :( iyi gelmesine çok sevindim. umarım bir daha olmaz <3

    YanıtlaSil
  3. Hemen geldim bloguna hayırlı olsun canım:))Lr acil durum spreyini kullanmaya başladım.Cildi nemlendirmesi hoşuma gitti henüz bende alerji yapmadı bakalım nasıl olacak

    YanıtlaSil
  4. Merhabaa, blogunuzu yeni keşfettim takibe aldım hemen. Bende kendi bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
  5. Takipteyim canım takibe beklerimm 💕💕

    YanıtlaSil
  6. Bende yeni geldim !!! :) Takibindeyim , sevgiler..

    YanıtlaSil