14 Aralık 2015 Pazartesi

Tene göre doğru allık seçimi

Doğru allık seçimi
Küçük bir allık dokunuşu makyajında büyük bir fark yaratabilir. Tenimize kattığımız sıcaklıkla çok daha canlı ve sağlıklı bir görünüm yakalarız. Bu etkiyi maksimuma çıkarmak içinse cilt tonuna uygun bir allık tonu seçmen şart. Peki hangi ton senin için ideal? Rehberimiz yardımıyla bunu bulmak son derece kolay!


Açık tenliler

Açık tenlilere en çok giden allık tonları toz pembeler, şeftali tonları ve açık mercanlar… Bu tonlar porselen tenlerini en doğru şekilde vurgulayacak. Önemli olansa doğru uygulama. Allık uygularken aşırıya kaçmak doğal görünümden uzaklaşmana yol açabilir. Bu yüzden allığını hafif ve doğal bir şekilde uyguladığına emin olmalısın.


Buğday tenliler

Açık tenlilere benzer olarak, gül ve şeftali tonları tam sana göre. Açık tenlilerden farklı olaraksa bu tonların çok daha yoğununu tercih etmelisin. Yoğun pembe tonlarında bir allık, dramatik bir görünüm yakalamana yardımcı olacak, özellikle allığını doğru bir biçimde uyguladığında.


Esmer tenliler

Koyu kırmızılar, şeftali ve kahve tonlarıesmer tenliler için ideal. Bu tonlar görünümüne sıcaklık katarak cilt tonunu ön plana çıkaracak. Eğer cilt alt tonun sıcaksa fuşya, soğuksa koyu şeftali tonlarına yönel.Elmacık kemiklerinin üst kısımlarına odaklanarak cesur ve canlı bir görünüm yakala. 

4 yorum:

  1. Blogunuzu faydali buldum takibe aliyorum bende bloguma beklerim

    YanıtlaSil
  2. Nes blogda seni gordummm hosgeldin:) ama gfc de goremedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ordanda takip ettim canm aslında neswartung yazıyo olabilir

      Sil