3 Aralık 2015 Perşembe

Saç uzatan besinler

Saçlarımızın uzamasına katkıda bulunmak adına hep dışardan fayda vericek şeyler paylaştık. Şimdi ise yiyeceklerdeki saça kuvvet veren besinleri inceleyelim.
Brokoli : içeriginde B1 ve C Vitaminleri bulunur. Saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını ve güçlenmesini sağlar.
Domates : c vitamini bulunan domates kolajen üretimi sağlar. Saçların temel taşı olan kolajen maddesi saçların güçlenmesinde oldukça etkilidir. Domatesle maskede yapabilir ya da günde 1 tane yiyerek saç saglıgınızı koruyabilirsiniz.
Ispanak : Saçlarda oluşan mantar ve kepek sorununu önleyen ıspanak, saç derisini güçlendirerek saçların daha sağlıklı uzamasını sağlar.
Ceviz : yapısı beyne benzeyen ceviz omega -3 ve e vitamini açısından zengindir. Saçları besler ve hızlı uzamasına yardımcı olur. Saç tellerinide kalınlaştırîr.
Bezelye : dökülen saçlar için bezelye üretmek şarttır. B vitamini açısından zengin olan bezelye saçların ihtiyacı olan oksijeni saglayarak saçların daha güçlü ve hızlı uzamasında etkilidir.
Kivi : c vitamini içeren kivi saçlarîn ihtiyacı olan vitamini karşılar. Günde 1 tane tüketilen kivi saç ve vücud saglîgını olumlu etkiler.
Yumurta : günde 1 tane tüketilen yumurta saçların ihtiyacı olan proteini karşılar.
Havuç : hem cilde hem de saçlara oldukça faydalıdır. İçinde A ve B Vitaminleri bulunur yeniden saçın çıkmasını sağlar.

1 yorum: