11 Aralık 2015 Cuma

Evli çiftlerin kavga etme sebepleri

Tartışma karı koca
Eşinizle ilk kavganızı hatırlıyor musunuz?ellikle ilk kavgalar fındık kabuğunu doldurmayacak nedenlerle yapılır. "Suyu kim açık bıraktı', "Tostu neden yaktın', "Bütün para nereye gitti' ve kaçınılmaz son soru olarak "Sen kim olduğunu zannediyorsun' kavgaya zemin hazırlayacak kadar önem kazanır.
Tartışmalar minik olmasına rağmen kavga anında çok ciddiymiş gibi görünürler. Aşağıda büyük kavgalara yol açabilecek bazı sorunlardan örnekler bulacaksınız;
Karakter farklılıkları: Bazen aranızdaki farklılıklar kavga etmenize neden olabilir. Karakterimiz yirmili yaşlarımızda oluşmuş olur. Sonuç olarak, dünyayı ve çevremizi farklı algılayabiliriz.
Çözümlenmemiş ailevi sorunlar: Daha önceden gördüğümüz gibi dışsal baskılar birbirinize tepkilerinizi etkileyebilir.
Esnek olamama ve ben-merkezcilik: Bütün evli çiftler kendilerini bazen birarada yaşamanın rutinine kaptırabilirler. Bu da esnekliği kaybetmeyle sonuçlanıp bencilliğe neden olabilir.
Güdü eksikliği: Sıkıntı, doyumsuzluğa ve kavgalara neden olabilir.
Sorumluluk esi: Kişisel sorumlulukla ilgili sorunlar, evin sorumluluğunu alma, para kazanma ve ev işleri yapma gibi, kolaylıkla tartışma ortamı yaratabilir.
Çiftlerin kendi hayatlarını yaşamaları: Bazen kendiniz bile farkında olmadan aynı evde duygusal ve ruhsal olarak ayrı odalarda yaşamaya başlayabilirsiniz.
Çiftlerin birbirinin duygusal ihtiyaçlarını görmezden gelmesi: Kendi duygularınızı hatırlamanız çok kolaydır. Oysa eşinizinkileri takip etmeniz o kadar kolay değildir.
Çiftlerin birbirlerini çantada keklik görmeleri: Birkaç yıl evli kaldıktan sonra klasikleşen bu duygunun ortaya çıkması, yıllardan beri birlikteyseniz ya da birlikte yaşıyorsanız sizi şaşırtmamalı. Duygusal olarak her an vermeye hazır olmasanız bile kendi ihtiyaçlarınızı dikkate almanız ve eşinizin koşulsuz sevgisine ve ilgisine güvenmeniz oldukça kolaydır.
Duygusuzluk: Siz ve eşiniz birbirinize hiçbir şey hissetmemeye başladığınızda sorunlar er ya da geç kapınızı çalacaktır.
İletişimsizlik: Kavgalar ve tartışmalar iletişimsizlikle başlayıp sona erebilir. Eşinizle, sorun ilk sinyalini verdiğinde iletişime geçemediğiniz takdirde büyük sorunlar doğacaktır.

1 yorum:

  1. Bence her şeye rağmen konuşabilmek önemli; kavga bile çok önemli, bir tür konuşmadır. "Konuşmaya gerek yok, nasılsa laf anlamıyor." Noktası her şeyin bittiği noktadır. :)

    YanıtlaSil