4 Mayıs 2017 Perşembe

gunluk makyaj temizleme rutinim

makyaj temizleme rutinim

Herkese Merhaba bloguma hoşgeldiniz :) Şu zamana kadar sizinle makyajla ilgili bilgiler paylaştım. Yaptığımız bu makyajların birde temizleme aşaması var tabiki ve bu aşamada cildimiz için önem arzediyor :) Bu sebeple şimdi sizlere günlük makyaj temizleme rutinimi anlatacağım. Haydi başlayalım.

İlk olarak makyajımı temizlemeye gözlerimden başlıyorum. Genelde makyaj temizleme suları eyeliner ve rimeli tam olarak temizleyemediği; diplerde kalıntı bıraktığı için çift bazlı makyaj temizleyicileri tercih ediyorum. Şu sıra kullandığım ürün ise;

 HC CARE Çift Bazlı Makyaj Temizleyicisi 

hc care makyaj temizleyici

Fotoğrafı çekerken çalkalandığı için tek  gibi görünsede, aslında bu ürün yağ ve su bölümlerinden oluşuyor. Alt tarafı saydam bir yapıda, üst tarafı ise mavi. Kullanmadan önce çalkalayıp, pamuğa dökerek göz ve kaşlarımı bununla temizliyorum. Bu ürün özellikle su geçirmez makyaj üzerinde etkili çift bazlı bir formüle sahip. Bu yenilikçi formül, yağın inatçı maskaralar ve kalıcı rujlar üzerindeki etkisi ile suyun cildi yağlandırmadan temizleme özelliğini birleştiriyor. Çalkalandığında, her iki faz birlikte çalışıyor ve cildi canlı bırakarak makyajı ve kiri arındırıyor, bir sonraki adıma hazırlıyor.
Diğer çift bazlı makyaj temizleyicilerinde de olduğu gibi yağlı bir yapısı var. Ancak sanıyorum ki beni içerdiği sudan dolayı diğerleri gibi rahatsız etmedi. Makyajı çok güzel kalıntı bırakmadan çıkartıyor. Ten makyajımda kullanmama sebebim ise, alkol içermesi ve yağlı bir his bırakması. Göz makyajımı temizlerken rahatsız etmesede bu hissi tenimde hiç sevmiyorum. Alkol içermesine rağmen cildimde herhangi bir tahrişe vs neden olmadığınıda söylemek isterim. Bendeki sadece önyargı :)
Bu ürün şuan hc care sitesinde indirimde 28 tl
Satın almak için :  https://www.hccare.com/hc-dual-action 

Göz Makyajımı temizledikten sonra sıra geldi; ten makyajıma. Cildim çok kuru olduğu için bu aşamayı ise bir süredir temizleme sütüyle yapıyorum. Kullandığım ürün ise;

     Rosense Temizleme Sütü 


rosense temizleme sütü

Yeni keşfettiğim kuru ciltlerin mucizesi bu ürüne tek kelimeyle bayıldım :) Bu markayı bilmeyenler için söyleyim; rosense doğallığa önem veren  bir marka. En yaygın olan ürünü ise %100 doğal gülsuyu. İşte o markanın yine aynı doğallıkta bir ürünü olan temizleme sütünü iki hafta önce aktardan 20 tl gibi bir fiyata satın aldım. Ve ogünden beride benim mucize ürünüm oldu :)

rosense temizleme sütü
Ürün bu şekilde pompalı bir şişede. Nedense bu yapıdaki ürünleri kullanmayı daha çok seviyorum :)

rosense temizleme sütü
Yapısı ise gördüğünüz gibi krem gibi. Zaten uygularken de krem sürer gibi tüm cildime masaj yaparak uyguluyorum. Daha sonra bimden aldığım ve çok memnun kaldığım makyaj temizleme pamuğumla tüm cildimi siliyorum.
 Bu işlemi cildimde makyaj yokken de temizleme amacıyla yapıyorum ve pamukta çıkan kire inanamıyorum. Çok iyi temizlediği gibi cilde o kadar güzel nem ve kadife hissi veriyor ki :) eğer cildiniz kuruysa bu temizleme sütünü size kesinlikle öneriyorum. Cildimde kremsi bir his bıraktığı için; nedendir bilinmez temizlenmemiş gibi hissediyorum :) ve temizleme jeli aşamasına geçiyorum. Şu sıra kullandığım cildimi yatıştıran, toparlayan, hassasiyetini gideren ve yağlandırmadan nem veren bir ürün kullanıyorum. İşte o ürün:

BİODERMA Sensebio Kuru ve Hassas Ciltler İçin Temizleme Jeli

bioderma temizleme jeli
Bu ürünle eczaneden aldığım tester sayesinde tanıştım. Çildim hassas ve her ürünle anlaşamadığı için; direk bir ürünü alıp denemem imkansız. Bu yüzden testerlar benim için kurtarıcı oluyor. Yaklaşık 10 tane temizleme jeli testeri verilmişti. Buda denemem için büyük fırsattı. 
Jelin yapısı çok ince ve saydam. Önce elimin üzerine dökerek; tüm cildime krem sürer gibi masaj yaparak bir süre uyguluyorum. Daha sonra ise duruluyorum. Ve cildim tüm makyaj ve kirden arınmış oluyor. Bu ürün bunu gerçekleştirirken ayrıca cildi iyileştiriyor, hassasiyeti, kızarıklıkları ve pullanmayı gideriyor. Zaten eczanede satılan ve doktorların tavsiye ettiği bir ürün. Fakat eczanede fiyat olarak daha pahalı olabilir. İnternette dermokozmetik satan siteler mevcut. O sitelerden indirimle alabilirsiniz. 
Yüzümü duruladıktan sonra ise kurulama aşamasına geçiyorum. Bunu ise kağıt havlularla yapıyorum. Sebebi ise diğer havluların bakteri üretmesi ve hijyenik olmaması. Cildimi kağıt havluyla kurulamaya başladıktan sonra tek tük çıkan sivilcelerimde artık çıkmaz oldu.  
Ve artık son aşama olan tonik aşamasına geldik. Bu aşamada kullandığım ürün ise;

Rosense %100 Doğal Gül Suyu

rosense gül suyu
Tonik olarak yine rosense markasının %100 doğal gülsuyunu kullanıyorum. Ancak bitince bu markanın gül suyu içeren toniği var onu denemek istiyorum. Çünkü onun içeriğinde başka bileşenler olduğu için gözenekler için tam tonik etkisi oluşturur kanaatindeyim. 

İşte benim makyaj temizleme rutinim bu şekilde. Biraz uğraştırıcı gibi görünsede ben bunları hergün uyguluyorum ve cildim artık daha sağlıklı.

Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Diğer yazılarımdan haberdar olmak için blogumu sağ taraftaki izleyiciler kısmından takibe almayı; ayrıca facebook ve insagram hesaplarımı takibe almayı unutmayınız. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere hoşçakalın... 

18 yorum:

  1. merhaba ben de rosensenin toniğini kullanıyorum.Ekstra süperliğini görmedim ya da benim beklentim yüksekti bilmiyorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa gerçekten mi :) gülsuyundan farkı olmadi yani

      Sil
  2. rosense temizleme sütünü ben de kullandım çok memnun kalmıştım :)

    YanıtlaSil
  3. Bende tonik olarak gül suyunu tercih ediyorum:))

    YanıtlaSil
  4. Çok yararlı bir paylaşım olmuş canım ben de artık temizleme sütü kullanmaya karar verdim, rosense bakacağım <3 :)

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık canım. Çok iyi oldu bu yazı bende göz atacağım bu ürüne :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildin kuruysa bak mutlaka canim :) karma yada yagliysa yağlandirabilir

      Sil
  6. HC'nin ürününü çok merak ediyorum...

    YanıtlaSil
  7. Güzel fikirler gerçekten.Ben hergün sadece gözlerimi temizliyorum. Eskiden yuz yikam jeli ile yüzümü yıkar saf gül suyu ile temizlerdim.Eski gunlerime dönesim geldi yazınız sayenizde. Teşekkür ederim. www.sukrancapaylasimlar.blogspot.com sahibiyim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildimiz çok önemli cidden :) mutlaka bakmalisiniz

      Sil
  8. ben tuvalet kağıdı kullanamıyorum kızarıyorum hemen.hep pamuk..zaten çoknadir makyaj yapıyorum grçi :)

    YanıtlaSil
  9. Neyse ki makyaj yapmiyorum yıka ve çık: )

    YanıtlaSil
  10. Cİldim için uzun zamandır bende kağıt havlu kullanıyorum.Hatta Kleenex'in incecik kutulu mendilleri var.Oldukça pratik oluyorlar.

    YanıtlaSil
  11. Cİldim için uzun zamandır bende kağıt havlu kullanıyorum.Hatta Kleenex'in incecik kutulu mendilleri var.Oldukça pratik oluyorlar.

    YanıtlaSil